utställare

2021 års utställare:

Maria Vildhjärta Westerberg

Konstnär, pinnpoet och krönikör. Född 1968 och bosatt i Brunskog. Verksam sedan tjugo år med skogen som utgångspunkt för hela äventyret.

Gunnar Lidén

Född 1950. Har arbetat med bilder och berättelser hela livet, både som präst och konstnär. Mötet med människor ger ständigt nya uppslag till målningar och texter. Det är i det vanliga som det märkliga växer fram. Att teckna, skriva och måla hjälper mig att se vad det är som pågår i vardagslivet och se sammanhang som skickar ut trådar till händelser i det förflutna och till det som ligger i framtiden. Bilder och dikter samlas i böcker som ges ut på det egna förlaget Kulturstugan.

Marita Olsson

Född 1954. Jag började min bana som socionom och under den tiden fick jag 4 barn. Sedan ca. 25 år tillbaka arbetar jag som konsthantverkare och tillverkar unika pjäser i trä. Jag vill att mina alster ska lysa upp, ibland med färg eller lite humor. Oftast gör jag saker som har praktisk funktion (skåp, stolar mm). Det funktionella får dock aldrig bli huvudsaken. Ibland använder jag andra material, gjutjärn, glas och keramik. Jag gör också rena konstföremål.

Joel Stuart-Beck

Född 1987. Fyra års keramisk utbildning på folkhögskola samt högskola och lärlingskap i Sverige, Norge, England och Danmark. Byggt ugnar, gjort utställningar, undervisat och hållit på sedan 2009.

"Jag arbetar främst med vedbränt stengods. Glasyr och dekor är viktigt för mig, det ska ju vara trevligt att ha sakerna omkring sig tänker jag."

(Presentationen på Arvika Konsthantverks hemsida)

Thomas Salzer

Driver Salzers krukmakeri, Stålsberga, Arvika

Stengodsskeramik med askglasyrer, från vedeldad ugn.

Skålar, fat,  krukor och vaser. Thomas drejar även bruksgods till restauranger och hotell.

Petter Zetterquist

Nu känner jag mig lite som den ”ofrivillige konstnären” då jag faktiskt är en aning inaktiv just på den konstnärliga fronten. Nå’t enstaka alster dyker upp med lagom långa intervall. Senast några illustrationer till en skrift om Carl Von Linné som lär ha passerat Idre 1734. Inte skriften utan Carl själv.

På TV ser jag när de säger ”-don’t quit your day-job”

Mitt Day-Job de senaste decennierna är skidlärare och aktivitetsledare på Idre Fjäll i nordligaste Dalarna, och det var ett tag sen jag tänkte att jag skulle försörja mig på konsten.

Född 1964 i Göteborg men uppvuxen i Rackstad. Skolad i lite av varje men Kyrkerud i Årjäng stod för det konstnärliga, förutom arvet och miljön hemifrån.

Det jag visar på kvarnen är en samling gamla bilder som ingen ville ha, så de stod kvar hemma. Eller kanske är det de bilder jag inte ville skiljas från.

Mats Jonsson

Jag kommer från Stommen i Gunnarskog och mitt hantverk är järnsmide - frihandsmide.

Jag gör ljusstakar, gångjärn, eldtänger, handtag, takkrok, smidestänger, väggkrokar, nycklar, skohorn, dörrkläppar, hasp å märlor, spik, ljuskronor, knivsmide mm

Mina viktigaste verktyg är mitt smidesstäd och min hammare. En härd med fyr i, ett vinkelskruvstycke, da kan jä få tet!

Min bästa årstid är våren, därför att fåglarna spelar, dagarna blir längre och det är lättare att få inspiration