utställare

2017 års utställare i Segerfors kvarn.

Söndag 23 - lördag 29 juli

Årets utställare: Birgitta Nordström, (textil); Marita Olsson (trä)

Leif Haglund (bild); Joel Stuart-Beck (keramik); Ernst-Ludvig (glas)

Presentationerna är preliminära och kommer att kompletteras

Marita Olsson

" född 1954. Jag började min bana som socionom och under den tiden fick jag 4 barn. Sedan ca. 25 år tillbaka arbetar jag som konsthantverkare och tillverkar unika pjäser i trä. Jag vill att mina alster ska lysa upp, ibland med färg eller lite humor. Oftast gör jag saker som har praktisk funktion (skåp, stolar mm). Det funktionella får dock aldrig bli huvudsaken. Ibland använder jag andra material, gjutjärn, glas och keramik. Jag gör också rena konstföremål.

Birgitta Nordström

Uppvuxen i Göteborg. Bosatt i Arvika sedan 1980. Bodde först i Perserud och sedan 1987 bor jag på Där Framme i Högvalta där jag har min vävateljé i en ombyggd del av gamla ladugården. Arbetar mest i enkla traditionella vävtekniker och låter färgerna spela tillsammans i vävarna.

Finns representerad på Universitetet i Karlstad, landstinget i Värmland och Arvika kommun. Till Oppstuhage har jag vävt gardiner, mattor, duk och sängöverkast efter gamla förebilder. Till Rackstadmuseét har jag gjort möbeltyg till soffan i utställningslokalen en trappa ner, tre bildvävar efter förlaga av Maja Fjaestad och en ylleduk också efter förlaga av Maja. Har gjort ett bårtäcke till Töcksmarks kyrka tillsammans med Anne Robertsson på hennes tre meter breda vävstol, samt tyg till altarringarna i Stavnäs och Blomskogs kyrkor. Har ett nära samarbete med min granne Taserudsmöbler, då jag väver möbeltyg till deras stolar. Dessa möbler finns förutom i ett antal privata hem runt om i Sverige och Norge även i Spanien och England. De finns också i ett konferensrum i Wien, universitetet i Karlstad och i Grava kyrka.

Medlem i Arvika Konsthantverk.

Ernst-Ludvig

Glaskonstnär född 1952 i Linköping och idag bosatt i Karlstad sedan 1984.Sommarboende i Långvak. Har studerat vid Kyrkeruds Estetiska Folkhögskola i Årjäng & Konstfack i Stockholm. Arbetat som bildlärare sedan 1975, Intresset för glaset växte sakta fram som uttrycksmedel under 1990-talet, Tekniker som sandgjutning, fusing och formblåsning i kombination med sten, järn och trä blir till skulpturer där ljuset och rörelsen har en central roll. Bergdalahyttan i Småland är en viktig samarbetspartner tillsammans med norska Magnor Glassverk. Ernst-Ludvig finns representerad i Sverige, Norge, Italien, Malta och USA med sin glaskonst.

Hemsida: www.ernst-ludvig.se

Leif Haglund

Jag är född 1951 i Karlstad och har bott och verkat i Arvika i många år men bor nu i Falkenbergs inland. Utbildad bland annat på Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng, KV:s konstskola och Hovedskous målarskola i Göteborg.

Genomförde 1986 det uppmärksammade projektet ”Apart 86” i Arvika gamla tapetfabrik; 4 000 m2 med avantgardkonst över alla gränser. Den räknas som startpunkten för det som senare blev Arvikafestivalen.

Jag har arbetat med scenografi, offentliga utsmyckningar och bildkonst på olika sätt i hela mitt liv.

Sedan internets barndom har jag arbetat med digital design och formgivning av trycksaker och webbsidor. Det gör jag fortfarande. Men nu vill jag också göra stora bilder igen.

Joel Stuart-Beck

Joel är den yngste keramikern i trakten. Både far och farfar är kända för sina underfundiga små figurer i stengods. Joel själv har återvänt till rötterna och tar ibland upp sin egen lera och gör föremål som han bränner i egenbyggd vedugn.

– Jag vill åt autenticiteten, jag söker efter en vibrerande kvalité. Jag vill att min keramik ska skälva. Slutresultatet är helt och hållet min egenförtjänst eller mitt eget misslyckande. Det känns skönt och rättvist – du får vad du förtjänar.(VF 24 okt 2014)