utställare

2018 års utställare i Segerfors kvarn.

Anna Davidsson (keramik), Margareta Björkäng (textil), Thomas Salzer (keramik), Marita Olsson (trä)

Mer information om de olika utställarna kommer.

Årets utställning startar lördag 14 juli och stänger 29 juli. Men vi kommer att ha kvarnen öppen alla fem söndagarna i juli kl 14 -18. Program de fyra sista söndagkvällarna.

Marita Olsson

Född 1954. Jag började min bana som socionom och under den tiden fick jag 4 barn. Sedan ca. 25 år tillbaka arbetar jag som konsthantverkare och tillverkar unika pjäser i trä. Jag vill att mina alster ska lysa upp, ibland med färg eller lite humor. Oftast gör jag saker som har praktisk funktion (skåp, stolar mm). Det funktionella får dock aldrig bli huvudsaken. Ibland använder jag andra material, gjutjärn, glas och keramik. Jag gör också rena konstföremål.

Margareta ”GAGGA” Björkäng (Textil)

Bildlärare, bildkonstnär och textil konsthantverkare.

Utbildad bl.a. på Kyrkerud och Bildlärarelinjen vid Umeå Universitet.

Arbetat drygt 40 år som bildlärare.

Medlem i Arvika Konsthantverk.

Bor i Gunnarskog där jag har min ateljé och Gaggas Galleri.

Kallas Gagga sen barnsben och detta är också mitt varumärke som textilare.

Thomas Salzer

Salzers krukmakeri Unnerud, Stålsberga Arvika

I år har jag riktat in mej på att, i samarbete med kockar och

serveringspersonal, göra enbart bruksföremål för serveringsupplägg

och ugnsformar av olika slag. Tallrikar, skålar, efterrättsfat, ostsuffléformar,

lasagneformar, pajformar och grytor. Stengodsleran blir vackert rödbrun i

1250 grader, askglasyrer inuti, och allt går att använda i ugn och tål maskindisk.

Min idé är att maten vi lagar och serverar till vardag och fest ska serveras i

handgjort rustikt stengods. Smaklig måltid!

Anna Davidsson keramiker.

Född 1973

Utbildad vid Designhuset i Lidköping, porslin-keramik-industrilinje samt hantverksinriktad keramikutbildning i Grebbestad.

Driver sen 25 år ett krukmakeri i en gammal nedlagd ammunitionsfabrik i Åmotfors. Arbetar med lergodslera och tillverkar främst brukskeramik.

Till utställningen i Segerfors bidrar jag med stora gröna och vita dubbelglaserade, härliga skålar med utskuren dekor.